sunnuntai 25. toukokuuta 2014

3 Työharjoitteluni

Olen ollut viimeiset 6 viikkoa siis työssäoppimassa Skanssin KappAhl muoti liikkeessä. KappAhl on ruotsalainen yritys, joka myy vaatteita sekä asusteita arkeen ja juhlaan naisillemiehille ja lapsille. Ketjulla on noin 400 myymälää Ruotsissa, NorjassaSuomessa ja Puolassa.Alun perin yrityksen perusti Per-Olof Ahl Göteborgiin vuonna 1953. Tuolloin liikkeen nimi oli Kappaffären ja päämyyntituote olivat edulliset naisten päällystakit (ruotsiksi kappa). Muotiliike on suunnattu 30 vuotiaasta ylöspäin (lukuunottamatta lasten osastoa) mutta myös nuoremmille löytyy vaatteita. KappAhllissa on muutama eri alue kuten Baby, lapset , miehet ja naiset ja jokainen niistä on myös jaettu eri "ryhmiin". 
Työ vaatetuksen ohjeena oli että mieluiten kappAhllin vaatteet mutta jos ei ollut niin mahdollisimman neutraalit . Opin siellä todella paljon itse myymisestä että esillepano järjestelyistä kuin myös itsestäni. Olen ollut aiemminkin työharjoittelussa vaateliikkeessä mutta nyt tuntui että koko idea vasta avartui. KappAhllissa on ollut tosi kiva työskennellä ja palautettakin on tullut niin työkavereilta kuin asiakkailtakin. Ihana huomata että asiakkaat ovat niin positiivisia harjoittelijaa kohtaan ja antavat auttaa parhaani mukaan ja jos mokia tulee niin voimme yhdessä selvittää asiaa tai pyytää jotakin myyjää auttamaan. Opin tavan jolla lähestyä asiakasta ja kertoa tarjoukset ja tarjota apua ja tavan jolla selvitä erinlaisista "ongelma" tilanteista.
Suurin oppimiseni on ollut asiakkaiden kanssa kommunikointi ja ylipäätään asiakaspalvelu. 
mutta asiaa, mitä kuului minun tehtäviini.. Tehtäviini kuului mm. Kuorman purkamista, nukkejen pukemista, pikkausta, siistimistä, hintalappujen teko, graafisten esillelaittoa, kassalla oloa ja ennenkaikkea asiakaspalvelua.

Itse painoitan blogitekstissäni asiakaspalvelua, koska kappAhllin perjaatteisiin kuuluu että asiakas on aina ykkönen, joten siihen panostin itse eniten ja opin löytämään tavat milloin tarjota apua ja milloin asiakas olisi vastaanottavainen lisämyyntiä kohtaan. Perussääntönä kuitenkin on Tervehtiä asiakasta hymyssä suin ja kysyä kuinka voin auttaa ja tehdä asiakkaan vaateostosreissusta miellyttävä kokemus jolloin asiakas haluaisi tulla uudelleenkin. 


T-teline - T:een muotoinen teline joita oli 2 kokoa (pöydälle ja lattialle)
piikki - rautainen "tikku" johon laitetaan vaatteet tai asusteet
Kaappi - Pieni seinämä, jonka molemmin puolin sai vaatteita esille piikkien avulla.
pikki - koneen kanssa käydään läpi varastoa ja katsotaan mitä kokoja puuttuu myymälästä.
kaari - neliskanttinen uun muotoinen rautainen teline johon sai vaatteita esille. 
somistamo - huone jossa säilytettiin kaikkea graafista ja muutenkin somistukseen liittyvää.
Laskeva piikki - "kaksitasoinen" piikki
Riippu - kuormassa tuleva valmiiksi henkaroitu vaate
Body - alusvaate osasto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti