perjantai 6. joulukuuta 2013

Työharjoittelu

Pääsin työharjoitteluun Design hill:iin. Tässä postauksessa kerron vähän itse yrityksestä ja seuraavassa postauksessa kerron omista opeistani ja tekemisistäni.


Designhill on siis perheyritys jonka perusti Pinetan toimitusjohtaja Tony Pelander ja johon hänen vaimonsa Anu Pelander halusi mukaan. Anu on ollut töissä sekä Suomessa että myös ulkomailla. Pitkän ja monipuolisen työkokemuksen myötä hän oli synnyttänyt hyvät kontaktit ja luottamukselliset suhteet tavarantoimittajiin, jotka lähtivät ennakkoluulottomasti mukaan Designhill hankkeeseen. Yhdessä heidän kanssaan he kehittivät Designhillin myymälän, tuotevalikoiman ja konseptin. Designhill on kotimainen tehdas, Pinetta- Tuote Oy on valmistanut puutuotteita suomalaisesta puusta jo vuodesta 1972 lähtien joita on myynnissä Designhill:ssä. Design hillistä löytyy monenlaisia brändejä Pinetan tehtaanmyymälän lisäksi kuten Nanson, Finlaysonin, Marimekon ja Globe Hopen shop-in-shopit. Lisäksi siellä on mm. Risto-Matti Ratian, Voguen, Aarikan, Iittalan, Arbian, Show-Room Finlandin, Kodin-in ja Paratiisipajan kynttilöitä, Hukan I ja II laatua sekä Opa/Muurikan tuotteita.Laajasta saunavalikoimasta löytyy Pinetan lisäksi Frantsilan luotaistuotteita, Wanhan Markin ja Osmian kylpytuotteita sekä kotimaisia pellavatekstiileita saunaan. Headline out-letistä voi ostaa kampaamotuotteet normaalia edullisempaan hintaan ja Ihanin-maahantuojan shop-in- shopista löytää kaihtimet myös maahantuoja alennuksin. Näitä hienoja tuotteita tuetaan sitten hyvillä europpalaisella designmerkeillä kuten ASA, Koziol, Joseph&Joseph, Dixie, Leonardo, Redecker jne. joten valikoima on laaja. 
Designhill on rakennettu Pinetan perinteiden mukaisesti jonka mukaan kaupankäynnin pitää olla reilua, vastuullista ja ympäristöä kunnioittavaa. Design hill lämmitettään sekä jäädytetään maalämmön avulla ja tietenkin siellä kierrätetään kaikki pakkausmateriaali ja jäte minkä vain voi. Tuotteiden on olla kestäviä, helppoja ja mukavia käyttää ja joiden kanssa on hauska elää sekä saada ihmiset nauramaan. Designhill:stä löytyy tunnettujen suunnittelijoiden tuotteita mutta tuotteiksi on valittu myös pienten suomalaisten valmistajien tuotteita sekä ympäristöä kunnioittaen ja luonnonmukaisesti tehtyjä tuotteita. Designhill:stä löytyy myös näkövammaisten ja Kuurojen työkeskus Sampolan valmistamia tuotteita.

Designhill sijaitsee siis Turun ja Helsingin välissä moottoritien vieressä joten siihen on erittäin helppo pysähtyä, kierrellä ja löytää löytöjä sekä käydä syömässä ja juomassa kahvilassa. Tilausbusseille ja muille ryhmille voi pyytää myymäläesittelyn josta voi kysyä lisää myymälästä. Myös turistit löytävät sieltä mukavia että myös aitoja suomalaisia tuotteita ja muistoja kotiin vietäviksi.

Kuten äsken jo vähän mainitsinkin niin Designhill:stä löytyy myös kahvila joka on palvelukahvila ja joiden omistajilla on myös oma mainostoimisto. Kahvilan idea ja upea suklaavalikoima juontaa juurensa Brysseliin, josta toinen omistaja onkin kotoisin.  Kahvilassa toimii myös ilmainen w-lan ja asiakkaiden käytössä on myös mac. Sekä kahvilan vessat on suunnitellut Risto-Matti Ratia.

Design hill onkin itse sanonut kotisivuillaan "Mottomme on, että emme ole koskaan valmiita: haluamme kehittää toimintaamme myös yhdessä asiakkaidemme kanssa. Haluamme tarjota asiakkaillemme ja ystävillemme pienen elämyksen: arjen tai juhlan pysähdyksen tai iloisen yllätyksen, jota et osannut odottaa! Tervetuloa meille!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti