sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

työssäoppiminen

Niinkuin otsikko jo kertookin niin viimeiset 7 viikkoa on mennyt työ harjoittelussa. Kaikki alkoi kun aloin miettiä mikä olisi kiinnostava paikka ja joka olisi sopivan lähellä kyytejä ajatellen. Ensimmäisenä mieleeni nousi vaatekaupat. Kun olen nyt kiinnostunut vaatteista ja muodista muutenkin. Paikaksi valitsin VERO MODAn ja toivoin että sinne pääsisin. No ei muuta kuin reipas ja pirtsakka asenne kehiin ja kauppaan kysymään. Ja kuinka ollakkaan heillä ei näinä viikkoina ollut harjoittelijoita ja pääsin sinne. Viimeiset 7 viikkoa on ollut todella kivoja ja jokseenkin vaihtelevia mutta myös osaltaan rankkoja. Erityisen kivan tunnelman sinne toi kiva työympäristö, hyvä tiimi ja työkaverit ovat olleet todella mukavia. Töissä on ollut kivaa mutta on kiva välillä palata kouluunkin.

Aluksi kerron nyt vähän yleisesti vero modasta jonka jälkeen kerron omista työtehtävistä,-ajoista yms.


tietoa Vero Modasta:

Vero Moda on vaateliike, josta löytyy vaatteita muotitietoiselle nuorelle naiselle kuka haluaa maksaa vaatteistaan vähemmän. Vero Moda tarjoaa laatua, inspiraatiota, edullisuutta nuorelle naiselle, joka haluaa leikitellä tyylillään. Vero Modasta asiakas löytää oikeat vaatteet oikeaan hintaan ja saa mahdollisuuden seurata muotia omilla ehdoillaan. "Meille VERO MODAssa trendit ovat henki ja elämä. Nykyaikaiset kansainväliset mallistomme tarjoavat vaatteita, jotka vain on pakko saada sekä vaatekomeron olennaisia perusvaatteita. "Näin sanotaan osoitteessa : http://www.veromoda.com/ . Vero Moda koostuu neljästä mallistosta VERO MODA, VERO MODA VERY, VERO MODA INTIMATES ja NOISY MAY, joista jokainen antaa oman ulottuvuutensa merkille varmistaen, että jokainen asiakas löytää haluamansa. 


historiaa:

Vero Moda perustettiin vuonna 1989 vastaamaan laadukkaiden, trendikkäiden, ja edullisten vaatteiden kysyntään ja on nykyisin Euroopan suurimpia nuorten naisten vaatemerkkejä. Vero Moda oli Troels Holch Polvsenin luomuksena ensimmäisinä Bestseller-perheen merkkejä ja on nykyisin suurin niistä. Vuosien kuluessa  Vero Moda merkin kasvoina ovat toimineet maailman huippumallit Helena Christensen, Claudia Schiffer, Christy Turlington, Kate Moss ja Gisele Bündchen.Heidän osallistumisensa on ollut  ratkaisevaa luotaessa Vero Modan profiilia muotimerkkinä , ja tällä hetkellä Vero Modaa edustaa 
brittiläinen malli Poppy Delevingne. 

Poppy Delevingne


Päiväni koostuivat 7 tuntisista työpäivistä ja erinlaisista työtehtävistä. Kaikkea en ole kuvannut mutta kuvattujien juttun lisäksi olen hakenut postia, käynyt ostamassa kahvia yms, vienyt vaatteita korjaukseen, hakenut ja vienyt postia, pyyhkinyt pölyt, lakaissut lattiat, yleinen siisteys kuului myös työtehtäviini, auttanut asiakkaita, vienyt roskia jnejne.. 

Tässä on kuvattuja työtehtäviä ja pahoittelen kuvien huonoa laatua mutta kuvaus aikaa oli hyvin vähän tai oikeastaan sitä ei olisi ollut oikeastaan yhtään enkä myöskään viitsinyt kantaa järkkäriä mukanani joten tässä on nyt lopputulos mutta kyllä niistä työnjäljen näkee..: 

hälyttämistä sekä hälyjen pois ottamista 


Hälytin joka päivä ja paljon joten se onnistuu jo melkein silmät kiinni .. taitaa onnistuakin.

nukkejen ja torsojen pukemista

Muutaman kerran mulle annettiin tehtäväksi vaihtaa torsojen ja nukkejen vaatteet. Aluksi piti valita mitä pukisi. Tuotteet piti valita tietyiltä seiniltä ja kun nukkeja ja torsoja oli yleensä kaksin kappalein, piti myös katsoa että kokonaisuudet sopivat yhteen. Välillä oli yllättävän vaikeaakin kun oli kivoja vaatteita mutta kaikki eivät sopineet yhteen. Vaatteiden kanssa sai valita myös koruja ja laukkuja koristamaan kokonaisuutta. Myös kengät piti laittaa nukeille mutta niissä ei kauheasti ollut valinnan varaa. Tässä on pari kuvaa muutamista vaihtamistani kokonaisuuksista. Aina ennen tuotteen vaihtamista piti muistaa höyryttää tuotteet jotta ne näyttäisivät mahdollisimman siisteiltä ei olisi ryppyjä. seinän tekeminen 

eräs keskiviikko tuli muista Vero Moda liikkeistä apureita uusimaan koko liike. Vaihdettiin kaikki seinät uuteen uskoon ja sain olla mukana työstämässä muutosta. Autoin muita hakemalla vaatteita, höyryttämällä niitä yms. kunnes mulle annettiinkin oma seinä joka mun piti tehdä itse. Mulle näytettiin kuva minkä tyylisen tekisin mutta sain käyttää luovuuttani ja tehdä sellaisen kuin halusin rakenteita kuitenkaan muuttamatta. Ja tässä on kuva lopputuloksesta eli siis ihkaensimmäisestä seinästäni 


 Oli yllättävän vaikeaa keksiä mitä laittaisin mihinkin. Mitkään värit eivät saisi olla vierekkäin ja piti katsoa mitkä vaatteet mahtuivat mihinkin milläkin tavalla. 
kuormien purkaamista

   
   Eli tällainen rullakko tuotiin lähes joka päivä ja tavaraa oli enemmän tai vähemmän. Kun tavara tuli piti laskea onko kaikki tuotteen paketeissa minkä kuuluisikin vai puuttuuko joku tietty koko ja kirjoittaa ylös, jonka jälkeen hälyttää, viikata tai henkaroida ja silloin tällöin höyryttää.

henkaroimista ja viikkaamista

Sitä oli siis ja paljon paljon paljon. Ja aina piti muistaa laittaa koko järjestykseen.


Henkaroinnissa piti muistaa että kun vei tuotteen paikoilleen niin henkarien tuli olla kaikkien samaan suuntaan. Eli tämä kuva kuvstaa miten ensimmäinen henkari on väärin. Ja liikkeessä kulkiessa näitä sai korjailla vähän väliä jotta tuote olisi helpompi ottaa.
Viikkaamisessa piti yrittää pitää pinot mahdollisimman siisteinä ja tasaisina. Kun vei tuotteita paikoilleen piti myös katsoa mitkä koot menee pöydän päälle vaiko alle. Ja viikkaustekniikoita oli myös monia ja opin joitakin niksejä joilla pinon sai näyttämään täyteläisemmältä yms..

höyryttäminen


 Höyryttäminen tapahtui siis tällaisella laitteella. Siinä piti muistaa saumat erityisesti sekä viikkaustaitokset. Rypyt lähti helposti ja sitten vähän vähemmän helposti materiaalista riippuen. Höyryttäessä tuli muutaman kerran poltettua käsikin kun ei aina muistanut varoa kuuma höyryä.

seinäpostereiden vaihtaminen

Tietyin väliajoin piti myös vaihtaa seinäposterit. Eli siis nämä :Tässä oli siis tietoa mun työssäoppimisesta. Seuraava työssäoppiminen on ensilukuvuonna ja saa nähdä mihin silloin päädyn. Tämä oli kiva kokemus ja avarsi että ei vaatemyyjänä olekkaan pelkkää hymyilyä ja vaatteiden viikkausta.. hehheh.  Mutta huomenna alkavassa jaksossa on taas jotain erinlaista josta kirjoitan tänne blogiin. 

byeee ! 

      

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti